Vredense Hof

De Rikker, onderdeel van de Vredense Hof te Winterswijk van Marga Klompé, is onlangs voorzien van een uitbreiding van het Albireo-concept.

Uitbreiding van het Albireo-concept voor Vredense hof van Marga Klompé.

Uitbreiding van het Albireo-concept voor Vredense hof van Marga Klompé.

Aan de rand van Winterswijk, aan de Vredenseweg, zijn vier groepswoningen voor mensen met dementie. Het biedt de cliënten een veilige woonomgeving in een huiselijke sfeer. In een groep wonen zes mensen. Centraal staat het welbevinden van de cliënt. Om de cliënten structuur te bieden, worden zij actief betrokken bij het dagelijks leven in de groepswoning. Ze doen of helpen mee met de was, de strijk, boodschappen en koken. En dat alles in een tempo dat bij de leeftijd van de cliënt past. De woningen liggen nabij weilanden en de Bataafse molen.

De woningen hebben een gezamenlijke huiskamer met open keuken en twee ruime douchevoorzieningen. Elke cliënt heeft een eigen zit-/slaapkamer.

Onze oplossing in de praktijk 

Van Breda heeft haar Albireo IP-concept toegepast op de groepswoningen. Dit is een uitbreiding op het al bestaande Albireo-concept bij de tijdelijke huisvesting van de Vredense Hof. In iedere slaapkamer en gemeenschappelijke huiskamer is een Albireo IP-unit geplaatst. Tevens is hier het Albireo voordeurintercomsysteem toegepast op 4 toegangsdeuren.

Bij de tijdelijke huisvesting was al een DECT-installatie geïnstalleerd die in dit project hergebruikt wordt. Alarmen worden daarmee ontvangen op een DECT-handset.

Daarnaast is een toegangscontrolesysteem geïnstalleerd voor de toegang tot de groepswoningen.

Organisatiebreed

Naast Vredense Hof maakt Marga Klompé op meerdere vestigingen gebruik van onze oplossingen.