Innovatieve Samenwerking tussen Omring en Van Breda: Slimme Dwaaldetectie en Toegang voor Bewoners

Omring, een innovatieve zorgverlener in Noord Holland, en Van Breda, een innovatieve ontwikkelaar van woonzorgtechnologie, hebben de handen ineengeslagen. Samen hebben ze een concept ontwikkeld dat aansluit bij de wens voor meer vrijheidsgevoel voor de cliënten en meer tijd voor de zorgprofessionals.

Slimme dwaaldetectie en toegang voor bewoners

USE cases Omring De Brink

Bij Omring De Brink is een slimme dwaaldetectie en toegangssysteem geïmplementeerd. Dit systeem stelt de bewoner in staat om vrij door het pand en eventueel ook de tuin te lopen. Wanneer de bewoner in een onveilig gebied komt, gaat er automatisch een bericht met locatie-indicatie van de bewoner naar de zorgprofessional.

De volgende use cases zijn geïmplementeerd:

  • De bewoner mag vrij door het pand lopen en eventueel ook de tuin in.
  • Komt de bewoner in een onveilig gebied? Dan gaat er automatisch een bericht met locatie-indicatie van de bewoner naar de zorgprofessional.
  • De bewoner mag binnen zijn/haar eigen nachtprofiel naar het toilet en in de nacht op de stoel een krantje lezen.
  • Vertrekt de bewoner uit zijn/haar bed en komt hij/zij niet aan bij het toilet of niet op tijd terug in bed? Dan gaat er een bericht naar de zorgprofessional.
  • De zorgprofessional kan dan via de beeldsensor even inkijken en stoort zo de bewoner niet in zijn/haar nachtpatroon.

Deze innovatieve aanpak heeft niet alleen geleid tot meer vrijheid voor de bewoners, maar ook tot efficiënter werken voor de zorgprofessionals. Het is een prachtig voorbeeld van hoe technologie kan bijdragen aan het verbeteren van de zorg.

KPI’s:

Reductie
0 %

90% reductie van valse alarmen in de nacht.

Reductie
0 %

100% reductie van valse alarmen in de nacht.