Video Incident Detection System 2.0: Slimme Beeldsensor voor Veiligheid en Rust in Zorgomgevingen

Ontworpen door Van Breda, is Video Incident Detection System 2.0 (VIOS 2.0) een geavanceerd beeldsensorsysteem dat veiligheid en rust in zorgomgevingen bevordert. Door gebruik te maken van geavanceerde bewegingsdetectie en camerabeelden, maakt VIOS 2.0 een intelligente analyse van vooraf ingestelde scenario’s mogelijk. In dit artikel leggen we de werking van dit innovatieve systeem uit.

Situatiedetectie in de kamer van de bewoner

VIOS 2.0 stelt zorgmedewerkers in staat om verschillende zones in te stellen op basis van persoonlijke leefpatronen, gemoedstoestand en zorgvraag van de bewoner. Het systeem beoordeelt beelden op activiteit en passiviteit van bewoners, waardoor zorgmedewerkers gevaarlijke situaties kunnen identificeren en scenario’s kunnen instellen binnen het VIOS 2.0-systeem.

Inzicht in de situatie

Bij een alarm ontvangt de geautoriseerde medewerker een melding op hun smartphone via de Smart Paging App. De zorgmedewerker kan de beelden van de situatie bekijken en beoordelen of er zorg verleend moet worden.

 

Vermindering van valse alarmen

Met VIOS 2.0 kunnen situaties op afstand worden beoordeeld, waardoor nachtelijke rondes overbodig worden. Dit resulteert in minder verstoringen ’s nachts en een betere nachtrust voor de bewoners.

Schaalbaarheid en verplaatsbaarheid

Het VIOS 2.0-systeem is schaalbaar en verplaatsbaar, waardoor het kan worden aangepast aan verschillende omgevingen en behoeften.

Privacy met VIOS 2.0

Het VIOS 2.0 systeem waarborgt de privacy door ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde medewerkers toegang hebben tot live beelden tijdens een alarmsituatie.

Open Standaarden, Compatibiliteit en Uitbreidbaarheid van VIOS 2.0

VIOS 2.0 ondersteunt ‘open video standaarden’, is compatibel met de meeste beeldsensoren, Wi-Fi- en IP-camera’s, en kan worden uitgebreid met meldingen van diverse bronnen. Het systeem kan ook worden uitgebreid met camera’s bij toegangsdeuren en gangen voor extra beveiliging.

 

Optimale ondersteuning voor zorgprofessionals: